- Измийте с четка стридите, отворете ги, излейте течността и я запазете. Извадете стридите и ги измийте отново.
Разтопете зехтина на котлона, сложете в него счуканата скилидка чесън и я задушете, прибавете бялото вино и оставете да покъкри докато се редуцира наполовина/ След това прибавете стридите и отцеденият от тях сос. Гответе около 5 минути . Пригответе плато поръсено с едра сол. Наредете черупките на скаридите върху солта, сложете по една задущена стридена ядка в тях, залейте с полученият сос на вкус, пробвайте на сол и поръсете с наситнен магданоз. Окрасете с лимонови резанчета и овкусете с лимонов сок.
Продукти
12 бр. стриди
1 ск. чесън
100 мл. сухо бяло вино
3 суп. л. зехтин
лимон, сол и магданоз на вкус
Здравейте в моя кулинарен блог! Рецептите които Ви предлагам са лично приготвени и снимани от мен. Някои от тях са вдъхновени от различни кулинарни предавания, блогове и сайтове, други представляват стари семейни рецепти от моите свекърва, майка и приятели. Надявам се да ви бъда полезна!
неделя, 1 юни 2014 г.
Задушени стриди в бяло вино
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар