неделя, 1 юни 2014 г.

Задушени стриди в бяло вино

  • Измийте с четка стридите, отворете ги, излейте течността и я запазете. Извадете стридите и ги измийте отново.
    Разтопете зехтина на котлона, сложете в него счуканата скилидка чесън и я задушете, прибавете бялото вино и оставете да покъкри докато се редуцира наполовина/ След това прибавете стридите и отцеденият от тях сос. Гответе около 5 минути . Пригответе плато поръсено с едра сол. Наредете черупките на скаридите върху солта, сложете по една задущена стридена ядка в тях, залейте с полученият сос на вкус, пробвайте на сол и поръсете с наситнен магданоз. Окрасете с лимонови резанчета и овкусете с лимонов сок.
    Продукти
    12 бр. стриди
    1 ск. чесън
    100 мл. сухо бяло вино
    3 суп. л. зехтин
    лимон, сол и магданоз на вкус

Няма коментари:

Публикуване на коментар