Продукти за блата
3 яйца
150 г захар
180 г смлени орехи
20 г галета
1 ванилия
Продукти за крема
1 консерва Дулсе де лече /394 г/
1 ч.ч.сладкарска неподсладена сметана
1 ванилия
Продукти за глазурата
100 г неподсладена сметана
100 г натурален шоколад
20 г масло
захаросани или карамелизирани цели ядки за украса
стафиди за украса
Приготвяне
1. За блата разбийте жълтъците с половината захар. Отделно разбийте на сняг белтъците. Като се втвърдят постепенно добавете останалата захар като продължавате да разбивате докато се получат меки връхчета. Смесете орехите с ванилията и галетата. Започнете да прибавяте към жълтъците от орехите и от избитите белтъци като ги редувате. Изсипете тестото в тортена форма, покрита с хартия за печене. Изпечете блата в предварително загрята на 180* фурна за около 20 минути.
2. За крема разбъркайте карамелизираното мляко и го смесете добре с предварително разбитата много гъсто сметана и ванилията. При смесването не ползвайте миксер за да не се разводни крема. Опитайте и ако е нужно добавете малко захар на вкус.
3. За глазурата загрейте заедно сметаната, шоколада и маслото. Разбъркайте докато всичко се стопи и получите гладък крем. Ако искате повече глазура увеличете количествата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар