вторник, 3 юни 2014 г.

Подлучено хлебче

Продукти

1 малко хлебче
кашкавал
стопено масло
чесън
сол и черен пипер на вкус
сусам за поръсване или други билки по ваш вкус
пресен лук
алуминиево фолио

Приготвяне 

  Нарежете хлебчето на филийки без да го прерязвате до долу. След това го срежете по същият начин и по дължина, така, че да се получат квадратчета. Нарежете кашкавала на малки парченца спрямо разрезите, които сте направили по хляба. Сложете по малко кашкавал във всеки процеп. От голям лист фолио направете легло за хлебчето с борд за да може всичко, което изтича от него при печенето да попие в долната кора. Така тя става невероятно хрупкава и ароматна.Поставете хлебчето във фолиото и заедно с него го пренесете в тава. Разбъркайте маслото с малко пресован чесън, сусам и сол и пипер на вкус. С лъжичка нанесете по процепите. Накрая поръсете със ситно нарязан пресен лук. Изпечете хлебчето в загрята на 180* фурна до зачервяване. Да ви е сладко, получи се невероятно вкусно и лесно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар