Рецептата е от блога на вкусно с Йоли, получи се една приятна тортичка.
Продукти за тестото
150 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
2 с.л. какао
1 ванилия
150 г захар
150 г полутечно масло
3 яйца
Крем
1 пакетче желатин др. Йоткер
1 пакетче ванилов пудинг без варене др. Йоткер
прясно мляко за разбиване на пудинга според указанията на опаковката
400 г квасена сметана
60 г захар
100 г едро скълцани запечени орехи или други ядки
сладко или конфитюр от сини сливи или други плодове по избор
100 г шоколад по избор
Приготвяне
* Смесете и пресейте брашното заедно с бакпулвера, какаото и ванилията.
Сложете в средата всички останали съставки за тестото. Разбийте с миксер
първо на по-ниска скорост , а след това на по-висока до получаване на
хладка и хомогенна смес. Сипете тестото в тортена форма, покрита с
хартия за печене. Изпечете блата в предварително загрята на 180* фурна.
* За крема разбийте пудинга според указанията на опаковката. Разбъркайте
сметаната със захарта без да я разбивате с миксер и я добавете към
пудинга. Разтворете желатина на водна баня, сипете го в крема и
разбъркайте всичко. Накрая добавете и ядките.
* Поставете блата в тортена чиния и го издълбайте. Намажете дъното със сладкото.
* Смесете трохите с крема. Сипете крема и оформете тортата по ваш избор. Оставете я в хладилника за няколко часа за да се стегне. Стопете шоколада
на водна баня и го излейте върху желираната торта. Ако искате направете
друга украса. Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар