вторник, 3 юни 2014 г.

Орехова торта

Рецептата е от блога на вкусно с Йоли, получи се една приятна тортичка.
Продукти за тестото

150 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
2 с.л. какао
1 ванилия
150 г захар
150 г полутечно масло
3 яйца

Крем

1 пакетче желатин др. Йоткер
1 пакетче ванилов пудинг без варене др. Йоткер
прясно мляко за разбиване на пудинга според указанията на опаковката
400 г квасена сметана
60 г захар
100 г едро скълцани запечени орехи или други ядки

сладко или конфитюр от сини сливи или други плодове по избор
100 г шоколад по избор


Приготвяне

* Смесете и пресейте брашното заедно с бакпулвера, какаото и ванилията. Сложете в средата всички останали съставки за тестото. Разбийте с миксер първо на по-ниска скорост , а след това на по-висока до получаване на хладка и хомогенна смес. Сипете тестото в тортена форма, покрита с хартия за печене. Изпечете блата в предварително загрята на 180* фурна.

* За крема разбийте пудинга според указанията на опаковката. Разбъркайте сметаната със захарта без да я разбивате с миксер и я добавете към пудинга. Разтворете желатина на водна баня, сипете го в крема и разбъркайте всичко. Накрая добавете и ядките.
* Поставете блата в тортена чиния и го издълбайте. Намажете дъното със сладкото.

* Смесете трохите с крема. Сипете крема  и оформете тортата по ваш избор. Оставете я в хладилника за няколко часа за да се стегне. Стопете шоколада на водна баня и го излейте върху желираната торта. Ако искате направете друга украса. Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар