вторник, 24 юни 2014 г.

Паста със тигрови скариди и миди

Необходими продукти

1 пакет паста
200 гр. чери доматки,
сушени доматки на вкус 
250 гр обелени тигрови скариди
2, 3 шепи миди с черупката
2 скилитки счукан чесън
2 щипки чили пипер
черен пипер на вкус
сол


200 мл. бяло вино
100 мл. течна готварска сметана
сока от един лимон
лимонена кора
листа пресен босилек
пармезан за поръсване
рукола за гарниране

Задушаваме разполовените на две чери доматчета, към тях прибавяме чесъна, скаридите и мидите и  нарязаните сушени доматки. Заливаме с бялото вино и оставяме да се задуши всичко за около 5 мин. След това добавяме сметаната и овкусяваме с останалите подправки подправките. Разбуркваме с пастата и оставяме за няколко минути на котлона за да се смесят всички вкусове. Поднасяме с настърган пармезан и рукола.

Няма коментари:

Публикуване на коментар