неделя, 15 юни 2014 г.

Салата с патладжан, червено цвекло и сос от нар

Продукти
2 патладжана
1 гл. червено цвекло
1 вр. пресен кук
2 скилидки чесън
клонки копър на вкус
200 гр. натрошено сирене
зехтин
3 суп. л. сос от нар
сока от половин лимон
сол на вкус

Приготвяне

В леко подсолена вода сваряваме цвеклото за 15 мин. и оставяме да се охлади. Измиваме патладжаните, разрязваме ги на едри кубчета и ги накисваме в подсолена вода за около 1 час. След това ги изпичаме във фурната като подлагаме под тях хартия за печене. След като се охладят ги смесваме с предварително нарязаното цвекло, наситнените

зелен лук, копър, а също така и счуканият чесън. Заливаме с дресинга от лимон, зехтин и сос от нар и охлаждаме в хладилника. Преди понасяне добавяме натртошеното сирене и опитваме на сол.

Няма коментари:

Публикуване на коментар