Ястието е подходящо за гарнитура на всякакъв вид месо и риба
Продукти
300 гр. аспержов фасул
250 гр. гъби печурки
1 глава червен лук
сушени доматки
30 гр. кедрови ядки
50 гр пармезан
сол и черен пипер на вкус
лимонов сок и зехтин за дресинга
В вряща вода със сол бланшираме фасула за около 5 мин., в отделен тефлонов тиган запържваме гъбите със съвсем малко зехтин. Охлаждаме добре и смесваме. Добавяме нарязаният лук на филийки и сушените доматки, овкусяваме със сол, пипер и дресинга от лимоновият сок и зехтина. Разбъркваме много добре и оставяме да отлежи за малко в хладилник. Преди да поднесем поръсваме с пармезана и кедровите ядки, предварително изпекани в сух тиган за няколко минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар