неделя, 15 юни 2014 г.

Маринована сьомга с пюре от грах и бадеми

Продукти

600 гр. филе от сьомга
300 мл. вода
50 гр. сол
2. с. л. захар
2 с. л. кориандър на зърна, леко начукан
1 ч. л бял пипер
100 гр. грах от консерва
50 гр. обелени и леко запечени в сух тиган бадеми
150 гр. заквасена сметана от 38%
сол и черен пипер
15 бр, нарязани каперси
Бял препекан хляб за канапе
зелена салата и лимон за окраса

Приготвяне

Във водата поставяме солта, захарта, белият пипер, кориандъра и завираме на котлона. След като маринатата се охлади заливаме рибата така, че да е добре покрита и оставяме 24 часа в хладилника.

В блендер пасираме граха и смесваме с заквасената сметана, едро счуканите бадеми и нарязаните каперси. Овкусяваме със сол и черен пипер.
Поднасяме сьомгата върху канапе от препекан бял хляб, зелена салата и пюрето от грах и бадеми. Окрасяваме с лимон и каперси.


1 коментар: