Продукти
2 глави шалот лук
1 скилитка чесън
1 ч.чаша ориз Аборио
1.ч.ч сухо бяло вино
1 литър топъл зеленчуков бульон
250 гр. морски дарове
100 гр. пушена сьомга
4, 5 суп. л. зехтин
1 суп. лъжица масло
2 шепи настърган пармезан
лимонена кора на вкус
Приготвяне
Задушаваме в зехтина ситно нарязаните лук и чесън. След това прибавяме ориза и запържваме. Добавяме виното и изчакваме да се абсорбира течноста. Топлият бульон се добавя на порции, чаша по чаша като разбъркваме ориза. При последната чаша добавяме морските дарове накрая нарязаната на парчета сьомга, лимонената кора, маслото и половината пармезан. Поднасяме ястието топло, поръсено с останалото сирене. Да ви е сладко, насладете се със чаша добре охладено бяло вино!
Няма коментари:
Публикуване на коментар