петък, 13 юни 2014 г.

Лаврак на фурна

Продукти за 3 порции
3 бр. лаврак
5 глави лук
1 гл.чесън
сушени доматки на вкус
копър
листа босилек
черен пипер
кимьон на зърна
лимон
сол
маслини
зехтин
Всички подправки според вкуса на всеки

Почистваме и измиваме рибата, посоляваме със сол и пипер. Във корема на всяка риба слагаме част лимонови резанчета, босилек и копър. В тава нарязваме лука на полумесеци, чесъна на скилитки, но без да е обелен, резанчета сушени доматки, босолек, копър, кимиона и маслинките. Отгоре нареждаме рибката и поливаме с зехтин и лимонов сок и една кафена чашка вода. Печем 30 мин на 200 гр. Добре е рибата да остане на мазнина в тавата. Получи се много семпло и вкусно! Може да поставите бяло вино вместо вода, но аз не разполагах в момента, така че имате избор!




Няма коментари:

Публикуване на коментар