вторник, 24 юни 2014 г.

Шпиковано агнешко бутче

Продукти

Агнешко бутче
няколко скилидки чесън
прясно смлян черен пипер
1 ч. л. червен пипер
1, 2 шипки сух джоджен
няколко клонки пресен розмарин
100 гр. масло
20 гр. зехтин
вода или бира




Измиваме и подсушаваме бутчето. С помоща на остро ножче правим процепи в месото и шпиковаме с чесъна и овкусяваме с череният пипер. В отделен съд разтопяваме маслото и захтина, прибавяме, червения пипер и джоджена. Намазваме добре месото, отготре поставяме клонките розмарин. Понякога обичам да нахвърля необелен чесън и цели морковчета, които дават допълнителен вкус на месото. Заливаме месцето до неговата среда с топла вода и печем под фолио около 3 часа на 180 градуса. Не забравяйте все пак да проверявате бутчето от време на време, ако е останало без течност да добавите. Вместо вода, може да го почерпите с бира, но това е въпрос на личен вкус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар