неделя, 8 юни 2014 г.

Цугото

Това е един много приятен и изключително вкусен десерт който съм взаимствала от рецептата на пекарната на Рудолф. Направих някои промени, съобразявайки се с наличните продукти с които разполагах и се получи перфектно.

Продукти
бишкоти
150 мл. кафе експресо
100 мл. вино марсала или Санто
100 гр. ядки микс, с каквито разполагате
150 гр. натурален шоколад
30 грама сушени плодове, каквито имате под ръка
600 мл. течна неподсладена сметана от 36%
4 c.л. пудра захар
какао за поръсване

Приготвяне

Запечете ядките предварително във фурната. Когато изтинат ги смелете в блендер но на едро, така, че да се усещат в десерта.
Смесете виното с охладеното кафе. Облепете една кръгла купа с свежо фолио и наредете леко потопените бишкоти по стените на съда и пода.
Разбийте сметаната до меки връхчета, прибавете ядките, настържете 50 гр. шоколад и добавете, също и сушените плогове. Разделете крема на половина и с бялата част от него намажете пода и стените на бишкотите. Останалият шоколад разтопете на водна баня, след това охладете и смесете с останалият крем. Попълнете с него десерта и покрийте с останалите бишкоти леко потопени във виното и кафето. Покрийте добре с свежо фолио и оставете да престои една нощ в хладилника. На другият ден обърнете цуготото в тортена чиния и поръсете обилно с какао.

1 коментар:

  1. Casino Bonus Codes - December 2021
    No deposit bonus mens titanium wedding bands casino promotions. We recommend 2021 casino bonus codes and casino-roll.com promos for https://tricktactoe.com/ new players. We also list new casino wooricasinos.info bonuses poormansguidetocasinogambling for December 2021.

    ОтговорИзтриване