петък, 13 юни 2014 г.

Пълнени пилешки гърди с пресни гъбки и кашкавал

Продукти за една порция

1 бр. пилешки гърди
3 средно голями печурки
парче кашкавал на око
бучка масло
черен пипер и сол за овкусяване
1 яйце и галета за панировката

Разрязваме хоризонтално пилешките гърди, но не до края, така че да се получи един голям лист месце. С помоща на свежо фолио начукваме месото. Ако се поразкъса тук, там не се притеснявайте, защото с помоща на яйцето и галетата ще запечатаме месото от всички страни. След това подправяме със сол и черен пипер. Нарязваме гъбите на лентички и поставяме в средата на филето а след това кашкавала и маслото. Сгъваме на две и затваряме отвора с помоща на клечки за зъби. Овалваме полученият джоб първо в разбитото яйце, а после в галетата и оставяме да се стегне за 1 час в хладилника. След това потапяме отново в яйцето и панираме на среден огън, като обръщаме по няколко пъти месцето, така че да се задуши добре плънката. Поднасяме с парченце масълце и резанче лимон. Гарнитура по ваш избор и вкус. Моята е от картофки с розмарин, зехтин и масло, а също смесена зелена салата със сос от нар. Получи се много вкусно, пробвайте!



Няма коментари:

Публикуване на коментар